Doro utökar sitt erbjudande och lanserar ytterligare en smartphone: Doro Liberto® 825. Ett innovativt och intuitivt användargränssnitt med fokus på handling istället för funktioner gör den nya modellen till den hittills mest intelligenta smartphonen för seniorer - och perfekt för dem som hittills har tvekat lite att välja en smartphone. Den Android-baserade 4G-telefonen har en stor 5”-skärm samt en 8MP kamera och kommer dessutom med samtliga Doros signaturfunktioner. Doro Liberto® 825 presenteras på IFA i Berlin 4-9 september.

Även om en del seniorer redan använder smartphones, visar Doros egna användarundersökningar att en stor grupp fortfarande inte har hoppat på smartphone-tåget – även om många gärna skulle vilja. Är man inte född in i den digitala tidsåldern kan en smartphones många möjligheter till en början verka överväldigande för många.

- Våra marknadsundersökningar visar att ”vanliga” smartphones inte är speciellt användarvänliga eller logiska för nybörjare. Många tycker att de är svåra att hantera. Displayen är för svåranvänd, då det finns alltför många ikoner och valmöjligheter och även menysystemet kan upplevas förvirrande. Baserat på denna insikt har vi därför utvecklat Doro Liberto® 825, där vi tagit fram ett helt nytt användargränssnitt och anpassat det till en senior målgrupp, berättar Camilla Nilsson, Nordisk marknadschef på Doro AB.

Intuitivt och logiskt

Resultatet är ett gränssnitt med ikoner som fokuserar på vad användaren egentligen vill göra. Med ett vanligt gränssnitt finns det ofta flera valmöjligheter och ikoner för samma funktion, och det kan lätt vara förvirrande. Doro Liberto® 825 har enkla, stora ikoner, som förhindrar att användaren tappar bort sig. Vill man till exempel skicka ett foto eller ett textmeddelande trycker man bara på ikonen "skicka" och väljer sedan "vad" som ska skickas (text, foto eller video), och slutligen "till vem” det ska skickas.

- Genom att förenkla och ta bort den ”djupa menyn” har vi skapat ett användargränssnitt och ett menysystem som är intuitivt och enkelt att navigera i – men utan att begränsa telefonens funktioner till skillnad från en vanlig smartphone i ”Easy mode”. Våra användare önskar samma funktioner och möjligheter som på en vanlig smartphone, men på ett enklare och mer användarvänligt sätt, säger Camilla Nilsson.

Kom snabbt och lätt igång med startassistenten

Det kan ibland vara lite svårt att komma igång med en ny telefon - särskilt om man är ny på området. Med en inbyggd startassistent i Doro Liberto® 825 blir det enklare att komma igång och lära sig att använda telefonen och dess funktioner. Den ger vägledning och ställer frågor, så att användaren kan känna sig trygg och bekväm med att ställa in allt från volym till att lägga in nya kontakter.

Uppfyller användarens behov

Som alla andra Doro-modeller kommer denna nya smartphone med Doros alla signaturfunktioner som HD Voice och extra högt och tydligt ljud. Den är också kompatibel med hörapparater. En larmknapp med GPS på baksidan ger trygghet för både användaren och anhöriga. Med en enda knapptryckning kan användaren ringa nödsamtal till utvalda kontakter och personer.

 

Telefonen är utrustad med Doros egen app My Doro Manager som familjemedlemmar eller vänner kan installera på sin egen smartphone och därmed ge support på distans och till exempel tipsa om appar, dela bilder och hjälpa till att lägga till kontakter och justera funktioner som ljud och ljus på uppdrag av användaren.

 

Doro lanserar Doro Liberto® 825 på IFA i Berlin 4-9 september där Doro finns i utställningshall 4.2/monter 215. Doro Liberto® 825 finns i svart/stål och finns i butik och på nätet från mitten av oktober 2015.

För produktbilder på Doro Liberto® 825, besök:
https://www.flickr.com/photos/135255843@N08/shares/Yzb8Xt

För produktvideo om Doro Liberto® 825, besök:
https://www.youtube.com/watch?v=cwhKL3WfnzE&feature=youtu.be