Efterfrågan på enkla och intuitiva smarta mobiltelefoner bara ökar. Därför har vi på Doro tagit fram en ny medlem i vår växande smartphone-familj, Doro 8030. Telefonen har vårt unika användargränssnitt som utgår från vad användaren faktiskt vill göra, snarare än vad som är möjligt. Det gör upplevelsen logisk och intuitiv för dig som användare. Med en lägre prislapp blir tekniken dessutom tillgänglig för ännu fler seniorer som vill ta steget in i den digitala världen.

 

Våra undersökningar visar en fler och fler i målgruppen 65+ vill använda en smartphone istället för en vanlig mobiltelefon. Så många som 60 procent planerar att köpa en smartphone nästa gång de behöver en ny mobiltelefon. Därför är det viktigt för oss på Doro att se till att vår produktportfölj innehåller flera alternativ beroende på behov och budget.

 

Vanliga smartphones är sällan särskilt logiska om man inte är van vid ikoner och appar. Med våra två senaste smartphones, Doro 8030 och Doro Liberto ® 825 har vi försökt att vända perspektivet och utveckla ett användargränssnitt där menyn utgår från vad som är logiskt för användaren – och särskilt för förstagångsanvändare.

 

Resultatet är ett användargränssnitt med ikoner som fokuserar på handling snarare än funktion. Med ett vanligt användargränssnitt finns det ofta flera ikoner för samma funktion, och det kan lätt vara förvirrande. Doro 8030 har enkla, stora ikoner vilket gör det lättare att hitta rätt. Vill man till exempel skicka en bild, en video eller ett sms, trycker man på ikonen "skicka" och väljer sedan "vad" som ska skickas (text, bild eller video), och slutligen "vem" det ska skickas till.

 

För att hjälpa användaren på traven har Doro 8030 en inbyggd startassistent, vilket gör det superlätt att komma igång och lära sig att använda telefonen. Guiden ställer frågor på vägen så att användaren kan känna sig bekväm med att ställa in allt från volym till att lägga till nya kontakter. Det är en stor fördel för nybörjaren i smartphone-världen.

 

Tack vare en något mindre skärm och enklare kamera kommer Doro 8030 ha en lägre prislapp. Självklart medföljer alla Doros signaturfunktioner som HD-voice, tydliga knappar och extra högt och tydligt ljud. Precis som alla andra Doro-modeller är Doro 8030 kompatibel med hörapparater och har en trygghetsknapp på baksidan som ger säkerhet för både användare och anhöriga. Dessutom medföljer appen My Doro Manager som ger familjemedlemmar eller vänner möjligheten att ge hjälp på distans. Genom My Doro Manager kan anhöriga rekommendera appar, dela bilder, hjälpa till att lägga till kontakter och justera funktioner som ljud och ljus på uppdrag av användaren.

 

Läs mer