Med nya Doro 8040 har svenska Doro skapat en ännu smartare smartphone för seniorer. Ny elegant design och uppgraderad prestanda kombineras med det intuitiva gränssnittet som blivit Doros framgångsrecept. Doro 8040 presenteras på IFA Berlin 1-6 september 2017 och kommer finnas till försäljning under september.

Vidareutveckling av Doros användarvänlighet
Precis som andra smartphones från Doro har Doro 8040 de uppskattade egenskaperna högt och tydligt ljud, stor teckenstorlek och fysiska knappar. Den ergonomiska designen är nu tunnare, modernare och mer elegant. Bakstycket har blivit mjukare och gör att telefonen ligger ännu bättre i handen. Doro 8040 kommer med dubbelt så stort minne (16GB+2GB RAM) som föregångarna. Doros specialdesignade tangentbord är förinstallerat på telefonen som för att göra det enkelt att skriva sms och e-post och att kommunicera med sina när och kära.

Lev det uppkopplade livet
Det digitala samhället skapar nya möjligheter men ställer också krav på ett uppkopplat vardagsliv. En smartphone har därför blivit allt viktigare för att kunna leva det uppkopplade livet fullt ut, oberoende av ålder och livsstil.

Doro 8040 kommer med nya funktioner och uppgraderad prestanda. Med sitt intuitiva användargränssnitt är menystrukturen enklare, mer logisk och användarvänlig för seniorer som inte är så vana vid smartphones. Doros intuitiva gränssnitt bidrar till att göra det enklare att interagera med mobilen, både på egen hand eller med hjälp av andra. Med det webbaserade hjälpverktyget My Doro Manager kan familjemedlemmar få tillgång till telefonen från en dator, för att vid behov ge support på distans. Med lanseringen av Doro 8040 hoppas mobiltillverkaren att ännu fler seniorer ska ta steget in i smartphonevärlden

- Rädslan för ny teknik får aldrig vara ett hinder för att leva livet fullt ut. Vi vet att många seniorer väldigt gärna vill ha en smartphone, men är oroliga för att de inte ska förstå tekniken och därför vara till besvär.* Med vårt senaste tillskott, Doro 8040, vill vi att fler ska få uppleva det uppkopplade livet på egen hand, säger Johnny Davou, nordisk försäljningschef på Doro.

Med Doro 8040 har Doro lanserat inte mindre än sex smartphones anpassade efter seniorers olika behov, i sin smartphonefamilj.

Doro 8040 kommer att finnas till försäljning i butik och online från september 2017.

Besök Doros monter (nr. 112) i hall 4.2. på IFA i Berlin den1-6 september för att titta närmare på Doro 8040.

*Källa: Undersökning gjord av River Research i juli och augusti 2015