Många seniorer vill hänga med i den digitala utvecklingen, men har tvekat då de flesta av dagens smartphones inte är specifikt anpassade efter användaren. Det vill vi på Doro ändra på. Med ett helt nytt och innovativt användargränssnitt är nya Doro Liberto® 825 mer intuitiv och enklare än andra smartphones, då den utgår från vad användaren faktiskt vill göra, snarare än vad som är möjligt. Perfekt för de seniorer som hittills har tvekat att välja en smartphone. 

 

Våra marknadsundersökningar visar att ”vanliga” smartphones inte är speciellt användarvänliga eller logiska för nybörjare. Många tycker att de är svåra att hantera. Displayen är för svåranvänd, då det finns alltför många ikoner och valmöjligheter och även menysystemet kan upplevas förvirrande. Baserat på denna insikt har vi utvecklat Doro Liberto® 825

 

Doro Liberto 825Resultatet är en telefon med ett gränssnitt med ikoner som fokuserar på vad användaren egentligen vill göra. Doro Liberto® 825 har enkla, stora ikoner, som syns tydligt på den stora 5” skärmen och som förhindrar att användaren tappar bort sig. Att skicka ett foto eller ett textmeddelande är enkelt: tryck på ikonen "skicka" och välj sedan "vad" som ska skickas (text, foto eller video), och slutligen "till vem” för att välja mottagare.

 

Vi har skapat smartphone som är intuitiv och enkel att navigera i – men utan att begränsa telefonens funktioner. Våra användare önskar samma funktioner och möjligheter som på en vanlig smartphone, men på ett enklare och mer användarvänligt sätt.

 

Många användare upplever att det kan vara besvärligt att lära sig och komma igång med en ny telefon - särskilt om man är ny på området. Det har vi tänkt på och i Doro Liberto® 825 finns en inbyggd startassistent som underlättar för användaren att lära sig telefonen och dess funktioner. Vår startassistent ger vägledning och ställer frågor, så att användaren kan känna sig trygg och bekväm med att ställa in allt från volym till att lägga in nya kontakter.

 

Den Android-baserade 4G-telefonen har precis som alla våra andra modeller Doros signaturfunktioner som HD Voice och extra högt och tydligt ljud, och är kompatibel med hörapparater. En larmknapp med GPS på baksidan ger trygghet för både användaren och anhöriga. Med en enda knapptryckning kan användaren ringa nödsamtal till utvalda kontakter och personer.

 

Telefonen är utrustad med Doros egen app My Doro Manager som familjemedlemmar eller vänner kan installera på sin egen smartphone och därmed ge support på distans och till exempel tipsa om appar, dela bilder och hjälpa till att lägga till kontakter och justera funktioner som ljud och ljus på uppdrag av användaren. Klicka här om du är nyfiken på och vill veta mer om My Doro Manager.

 

Klicka här för att läsa mer om Doro Liberto® 825.