Flertalet studier visar att seniorer är mer aktiva än någonsin och många väljer att engagera sig på olika sätt efter pensionen. Men på en punkt hänger seniorerna inte med - de vet helt enkelt väldigt lite om vad deras barn arbetar med om dagarna. Därför har Doro valt att engagera sig i Föräldradagen tillsammans med LinkedIn. Torsdagen den 5 november bjuder Doro in sina medarbetares föräldrar på studiebesök i Sverige, Frankrike, Storbritannien och Tyskland.

 

-   Trots allt bättre kommunikationsmöjligheter, bättre telefoner, utbyggnad av fiber och prisvärda resor, är det svårt för många seniorer att vara uppdaterad på vad barnen gör om dagarna. Nu har vi en möjlighet att rätta till detta och öppnar därför våra kontor för våra mammor och pappor, säger Camilla Nilsson, nordisk marknadschef Doro.

 

Föräldradagen, eller Bring In Your Parents Day, startades 2013 av LinkedIn efter att forskning visat att mer än en tredjedel av alla föräldrar inte har en aning om vad deras barn arbetar med. Initiativet uppmuntrar företag att arrangera ett studiebesök för alla medarbetares föräldrar där företaget berättar om verksamheten under trevliga former och där föräldrarna får träffa sin son eller dotters chef och kollegor. Sedan starten har 55 000 föräldrar besökt sina barns arbetsplatser. I år har Doro valt att bli LinkedIns globala partner för att minska den digitala klyftan mellan barn och föräldrar.

 

-   Vi är mycket nöjda med samarbetet med LinkedIn. Doro arbetar ständigt tillsammans med och för den seniora målgruppen. Att anordna Föräldradagen, Bring In Your Parents Day, på våra kontor faller sig därför väldigt naturligt för oss, säger Camilla Nilsson.

 

Studiebesöket äger rum torsdagen den 5 november och kommer att föreläsningar och efterföljande fika och möjlighet att titta runt på Doros kontor. Fokus kommer att ligga både på att berätta om Doros verksamhet och om hur företaget tänker när nya ska telefoner utvecklas.

 

-    Vi har stora förväntningar på Föräldradagen. Möten brukar leda till kunskapsutbyte och kreativa idéer. Vi är övertygade om att dagen kommer att öka förståelsen för vad vi gör och föra oss närmare varandra, säger Camilla Nilsson.

 

Om du är nyfiken på mer om Föräldradagen, håll utkik efter #biyp (Bring In Your Parents Day).