Vad finns det egentligen för fördelar med att bli äldre? Finns det ens några nackdelar? Är livserfarenhet det nya svarta? Poddaren Pelle Estborn fortsätter att belysa livet i den tredje säsongen av Doros podcast Vem vill vara junior? Intervjupersoner i denna säsong är bland andra Elisabeth Höglund, Bengt Frithiofsson och Amelia Adamo.  

 

Idag är det premiär för den tredje säsongen av succépodden Vem vill vara junior? I sex nya intervjuer med mer eller mindre kända svenskar diskuterar journalisten och poddaren Pelle Estborn åldrandets fördelar och nackdelar, livsinsikter som kommer med åldern och framförallt hur det aldrig är för sent att prova något nytt. Bakom podcasten står Doro, som utvecklar och tillverkar mobiltelefoner och smartphones anpassade för seniorer.

 

–      Vår podcast har visat sig vara en riktig succé som uppskattas av gammal som ung. Våra gäster bevisar att det aldrig är för sent att leva livet och det hoppas vi alla våra lyssnare ska ta med sig. Nu lanserar vi vår tredje säsong och gästerna blir bara bättre och bättre, säger Camilla Nilsson, nordisk marknadschef på Doro.

 

I det första avsnittet intervjuas journalisten Elisabeth Höglund som just nu är högaktuell i På Spåret på SVT tillsammans med komikern Jesper Rönndahl (premiär 20 november). Hör henne berätta om sin uppväxt med en krävande mor, tiden på barnhem, hennes politiska (o)engagemang och hennes uppfattning om åldersrasism i Sverige.

 

–      Jag har aldrig varit en bättre TV-reporter än när jag slutade på Aktuellt 2008. Man tror att bara för att man blir gammal så blir man sämre och sämre, i alla fall i det här yrket. Jag kan säga att jag har blivit bättre och bättre. Mer och mer djärv och modig och med mer kunskaper att bygga på, säger Elisabeth Höglund i det första avsnittet av Vem vill vara junior?

 

Ambitionen med ”Vem vill vara junior?” är att inspirera lyssnarna att ta tillvara på livet och våga prova något nytt. Tidigare avsnitt har laddats ner cirka 170 000 gånger och podcasten har nominerats till Årets Marknadsföring 2014 av tidningen Mobil och Mobil Business och till European Excellence Awards 2014. I kommande avsnitt intervjuas bland andra Amelia Adamo, Bengt Frithiofsson och Jan Hodann som vid 68 års ålder sadlade om från biståndsarbetare till cirkusartist. 

 

Podcasten finns tillgänglig via Doros hemsida på www.doro.se/podcast, via Google Play eller iTunes. Varje nytt avsnitt läggs också ut via Doros Facebooksida, www.facebook.com/DoroSverige.