För många personer idag har smartphones blivit en livsstil. Men är du verkligen säker på att det är rätt för dig att skaffa en? Kanske är du lite rädd att du kommer att göra fel eller kanske trycka på ”fel” knappar och få en räkning som är mycket högre än du hade räknat med? Låt oss på Doro hjälpa dig. Vi går igenom grunderna och visar dig för att bättre förstå hur du använder en smartphone och vilka förmånerna är med att ha en.

 

För det första kan det hjälpa om du tänker dig att en smartphone är en liten dator som du har i fickan. Med den kan du läsa e-post, leta information och den kan också hjälpa dig att hitta. Datorer behöver ett operativsystem för att driva dem, och på Doro använder vi ett som heter Android. Det är en öppen plattform från Google som vi har nära samarbete med. Många andra märken har valt Android som plattform eftersom det är ett utmärkt system och ger användaren åtkomst till tusentals appar. 

 

För att få ut det mesta möjliga av din smartphone kanske du behöver se över vilket typ av avtal du har med din nätverksoperatör, för att kunna göra det du vill inom din egen budget. Det bästa är kanske att börja med en liten mängd data – 0,5 GB (gigabyte) bör fungera för att läsa nyheterna, söka på Google och kolla det senaste på Facebook. När du känner dig mer säker kan du alltid öka mängden data hos din operatör.

 

Vissa personer tycker att det är lite svårt med små ikoner på skärmen, och inte riktiga knappar. På Doro har vi fokuserat på det, och vi har behållit de riktiga knapparna du är van vid, och samtidigt gjort en skarp och tydlig skärm med större ikoner på skärmen. Vi vann till och med ett pris för designen på vår Doro Liberto® 820 under mobilmässan Mobile World Congress 2015.

 

Det finns många fördelar med att ha en smartphone, och om du funderar på att köpa en är det bästa att gå till din operatör för att se och känna själv, eller undersöka lite med vänner och familj. Tveka inte att ställa frågor, det är viktigt att det fungerar bra för dig och dina behov.

 

Är ljudkvaliteten bra? Skulle det fungera med min hörapparat? (Det gör det med alla Doros telefoner) Är det enkelt att förstå menyn?

 

5 snabbtips för att komma igång 

1. När du startar din smartphone för första gången ska du följa alla instruktioner i inställningsguiden för att få ut det mesta möjliga av din telefon.

2. Kom ihåg att du inte behöver lämna ut ditt kreditkortsnummer.

3. Eftersom telefonen är som en minidator tenderar batteriet att inte räcka så länge som du är van vid. Försök att ladda din telefon varje natt.

4. Den går inte sönder om du trycker på ”fel” knapp, tryck bara på ”hem”-knappen för att gå tillbaka till där du startade.

5. Om du trycker försiktigt på strömbrytaren innan du lägger tillbaka telefonen i fickan eller i väskan, släcks skärmen och du riskerar inte att ringa samtal av misstag.

 

 Vi hoppas att detta hjälper dig en bit på vägen, och om du är nyfiken på våra smartphones kan du ta en titt här

 

Läs även Har du precis blivit med smartphone?