Poddaren Pelle Estborn fortsätter att intervjua en rad seniorer om livet i den fjärde säsongen av Doros podcast ”Vem vill vara junior?”. Medverkande denna säsong är Ingrid Lindgren, Claes Schmidt/Sara Lund, Ingela ”Pling” Forsman, Olle Jönsson och Catharina Ingelman-Sundberg och Gert Wingårdh.

 

Nu startar den fjärde säsongen av succépodden ”Vem vill vara junior?”. Här intervjuar journalisten och poddaren Pelle Estborn en rad intressanta och kända svenskar om seniorlivets fördelar och nackdelar, om kraften och viljan att lära något nytt eller fortsätta jobba. Bakom podcasten står svenska Doro, som utvecklar och tillverkar enkla mobiltelefoner och smartphones anpassade för seniorer.

 

–      Med ”Vem vill vara junior?” vill vi möta spännande människor som ser sin ålder och erfarenhet som en möjlighet - att utmana sig själv och andra, att fortsätta arbeta eller starta nya projekt när de flesta väljer att trappa ner. Denna säsong bjuder på en hel del bubblare som vi hoppas ska locka fler att lyssna, säger Camilla Nilsson, nordisk marknadschef på Doro.

 

Premiärtalare i säsong fyra av podcasten ”Vem vill vara junior?” är journalist Ingrid Lindgren. Ingrid har lång erfarenhet som journalist och chefredaktör från Svenska Dagbladet, Sveriges Radio, Uppsala Nya Tidning och Veteranen innan hon som pensionär startade Nyfiken Grå, en nättidning för 60 plussare. I säsongens första avsnitt pratar Ingrid bland annat om journalistik för äldre, den sneda åldersfördelningen i regering och riksdag, om digital utveckling för äldre och om hur hon fastnade för journalistiken från första början.

 

–      Det här med skrivandet var liksom aldrig viktigt. Jag har gjort så mycket annat som varit roligt. Jag tyckte att det var ofantligt roligt att, och kanske var det huvudsyftet med att bli journalist, befinna mig i någon slags händelsernas centrum. Att känna att man är med där det händer, där det rör sig och försöka följa med och gärna ligga steget före, berättar Ingrid Lindgren i ”Vem vill vara junior?”

 

Med podcasten ”Vem vill vara junior?” vill Doro är inspirera sina lyssnare och visa på förebilder som vågat prova något nytt eller som väljer att fortsätta arbeta oavsett ålder. Övriga medverkande i denna säsong är bland andra:

 

-  Ingela ”Pling” Forsman, låtskrivare och musikproducenten

-  Olle Jönsson, sångare i dansbandet Lasse Stefanz

-  Catharina Ingelman-Sundberg, marinarkeolog och författare som skriver humoristiskt om seniorlivet och är översatt till 25 språk.

-  Claes Schmidt/Sara Lund, föreläsare och inspiratör som pratar om normer och värderingar

-  Gert Wingårdh, prisbelönt arkitekt och just nu aktuell som programledare i SVT:s Husdrömmar

 

Podcasten finns tillgänglig via Doros hemsida på www.doro.se/podcast, via Google Play eller iTunes. Varje nytt avsnitt läggs också ut via Doros Facebooksida, www.facebook.com/DoroSverige.