Doros seniorpanel är tillbaka! Panelen får testa ett urval av Doros nya mobiltelefoner för att ge sina synpunkter på vad som fungerar bra och mindre bra. Testerna hjälper Doro att vidareutveckla sina produkter, men också dig som kund att hitta den telefon som passar just dig. Testarna är 55 år och uppåt och har ingen koppling till Doro.

 

Den här gången testas Doro Liberto® 825, Doros senaste smartphone som har ett helt nytt användargränssnitt anpassat för den som gärna vill ha en smartphone men som inte riktigt har vanan inne. Vi återkommer inom kort med en fullständig rapport om Doro Liberto® 825.

 

Tidigare har Seniorpanelen bland annat testat Doro PhoneEasy 632:

http://www.doro.se/blog/seniorpanelen_testar_doro_phoneeasy632

 

Seniorpanelens medlemmar är:

 

Lilian Eriksson, 55 år

”Jag skulle vilja lära mig mer användningsområden vad det gäller just mobiltelefonen! Det går ju att göra så mycket mer med mobilen nu för tiden och jag är mycket intresserad av teknik. Jag använder internet dagligen på min stationära dator. Jag är mycket aktiv på Facebook och i bland undrar mina vänner hur jag alltid kan ha koll på det mesta!”

 

Monica Mellfors, 73 år

”Jag är 73 år och pensionerad förskollärare. Jag har också arbetat många år inom turistnäringen som reseledare och vandrarhemsvärd. Numera sjunger jag i kör i en pensionärsförening och är aktiv i en grupp som heter Facebookvänner som träffas. Min smartphone använder jag mest att ringa med eftersom jag inte har någon fast telefon längre. Jag skickar också sms, mms, e-post och surfar lite. Väder och nyheter blir det mest och ett och annat besök på Facebook. Det viktigaste med telefonen är att den har bra ljud och att den fungerar tillsammans med min hörapparat. Dessutom måste den vara driftsäker.”

 

Kerstin Eliasson, 66 år

”Jag tycker om den nya tekniken. Den är spännande. Jag vill så klart lära mig mera om hur det fungerar, till exempel Instagram i mobiltelefonen och hur jag använder appar. Jag vill också gärna ha mail i mobilen men det har fungerat dåligt hittills, kanske jag som gör fel.”

 

Elisabeth Winberg, 70 år

”Jag är en före detta förskollärare på 70 år och är ointresserad av teknik. Jag blir väldigt irriterad på dagens tekniska prylar som kräver en massa handhavande. Jag har egen dator där jag släktforskar, surfar, är aktiv i grupper på Facebook och betalar räkningar. Tack och lov har jag en man som är tekniskt kunnig och fixar datorn när den strular. Jag vill bara kunna ringa och möjligtvis skicka SMS på telefonen när jag inte är hemma, för där använder jag min fasta telefon. Om jag ska använda en mobiltelefon så ska den vara liten, robust och oerhört enkel att använda. Men om det finns en telefon som är tillräckligt lätt att använda även för annat än att ringa med, så kanske jag kan ändra mig.”