Vår Seniorpanel är äntligen tillbaka! Den här gången testar de Doros senaste smartphone, Doro Liberto® 825. Doro Liberto® 825 har ett helt nytt användargränssnitt där fokus ligger på handling istället för funktioner. Navigationen blir därför både enkel och logisk. Perfekt för dig som kanske har tvekat att skaffa en smartphone! Telefonen innehåller Doros egen app My Doro Manager som nära och kära kan installera på sin egen smartphone och på så sätt ge support på distans.

 

Panelen består den här gången av Monica Mellfors, Kerstin Eliasson, Elisabeth Winberg och Lilian Eriksson. Som vanligt har Seniorpanelen testat telefonen utifrån ett antal kriterier: bruksanvisningen, installation och grundinställningar, användarvänlighet samt ändamålsenligt funktion.

 

Här ger Seniorpanelen sina synpunkter och tankar om Doro Liberto® 825. 

 

Monica: 

Det här är en härligt enkel och användbar smartphone där de som inte har så mycket dator-telefonvana känner sig som proffs. Eftersom allt är programmerat i telefonen är bruksanvisningen ovanligt lätt att följa. Den visar klart och tydligt hur man sätter in SIM-kortet och laddar telefonen. Men det blir många tryckningar på de olika inställningarna

 

För mig som har rätt stor mobilvana är det lätt, men även andra med mindre erfarenhet tycker att det var enkelt. Jag lät en god vän testa för att få en annan persons åsikt.

 

Då det finns många ringsignaler att välja på är det alltid någon som hörs extra bra. Med min hörselskada måste jag lyssna igenom alla signaler för att hitta den som är bäst inom mitt hörselområde.

 

Slutbetyg: 4 av 5

 

Kerstin:

Jag tycker att telefonen var enkel att programmera med tydlig hjälp via telefonen, bra storlek på telefon och skärm, enkel att använda. Tydlig text och siffror. Bra ringsignal.

 

Jag kommer att lämna min gamla telefon och använda Doro för de skiljer sig mycket åt. Doro är lika bra och har lika bra funktioner men den här är användarvänligare.

 

Slutbetyg: 5 av 5

 

Elisabeth:

En mycket bra produkt som borde vara det självklara valet för alla seniorer, och även för många andra. Men det finns utrymme för förbättringar av guiderna.

 

Jag tyckte att installationen var svår och jag hade inte gjort det utan min mans hjälp. Bra guide i början men sedan tar det slut. Den behöver byggas ut och kopplas till bruksanvisningen.

 

Det är en robust telefon och det fungerar bra att ha den liggande i ”vaggan” (Doro Liberto 825 kommer med en tillhörande laddningsstation, reds. anm). Men den är lite stor och tung.

 

Slutbetyg: 4 av 5 (bäst på marknaden men kan bli bättre!)

 

Lilian:

Jag är nöjd med telefonen som den är men kan vara bra att kunna välja lite mer efter hur var och en vill ha det i telefonen. Men det är en användarvänlig telefon som är lätt att lära sig! 

 

Klart & tydligt ljud!  Men i grund inställningarna kan det vara bra att lägga till ytterligare en ljudnivå & då LÄGRE! 

 

Stor skärm är ett plus och bra bilder som är lätt att förstå! 

 

Kan varmt rekommenderas! 

Slutbetyg: 4 av 5

 

Seniorpanelen är överens om att Doro Liberto® 825 är en mycket bra smartphone som är enkel att navigera och att använda, även för någon som är ovan! Någon önskar fler funktioner och någon önskar en tydligare manual, men överlag är panelen nöjda och rekommenderar varmt telefonen till andra seniorer.

 

Läs mer om deltagarna i Seniorpanelen här.

 

Klicka här om du vill veta mer om Doro Liberto® 825.