Den här gången har Seniopanelen tagit sig an Doros vikbara telefon Doro PhoneEasy® 632. Telefonen är perfekt för den som inte har behov av en fullfjädrad smartphone, men som ändå vill ha smarta funktioner i en enklare telefon. Doro PhoneEasy® är utrustad med e-post, vädertjänst och kamera och har dessutom GPS-positionering med kompassfunktion.

 Doro PhoneEasy 632

Som vanligt har Seniorpanelen testat telefonen utifrån ett antal kriterier: bruksanvisningen, installation och grundinställningar, användarvänlighet samt ändamålsenligt funktion.

 

Carin: Bruksanvisningen är som vanligt enkelt och det var lätt att komma igång. Inställningarna var också enkla att göra, utom för e-posten som inte ville fungera. Det är enkelt att ringa, ljudet och ringsignalen är tydligt och bra och texten på displayen är lagom stor.  

 

Det är en snygg design och telefonen är lätt att hålla i handen, men knapparna kunde vara lite större. Det finns många bra funktioner, men jag saknar apparna från en smartphone ibland. Betyg: 4

 

Claes: Installation och grundinställningarna får högsta betyg. Det är lätt att ringa och skicka sms, knapparna är härligt bekväma för fullvuxna fingrar. Telefonen är snygg och det är fräckt med den dolda displayen på framsidan.

 
Telefonen är ju begränsad jämfört med många andra lurar, men det är ju också dess styrka! Betyg: 4

 

Monica: Knapparna är enkla och tydliga och det är lätt att svara – bara att fälla upp locket. För den som har svårt med handmotoriken kan det behövas hjälp med att installera SIM- och minneskort.

 

Ringsignalen är bra och det finns många signaler att välja mellan. Det är bra om man är hörselskadad och behöver hitta en melodi med toner som passar ens hörsel. Som vanligt är ljudet ypperligt för mig som är hörselskadad.

 

Färg och form är läcker och jag gillar pärlemoreffekten. Jag vistas mycket i skog och mark, så GPS-funktionen är efterlängtad. Betyget blir 5, för den här telefonen vill jag ha!

 

Testpanelen är eniga om att Doro PhoneEasy@ 632 har allt det som utmärker Doros telefoner: enkla funktioner, bra ljud och snygg design som samtidigt ligger bra i handen. GPS-funktionen är uppskattad.

 

Den stora frågan är om man vill ha en smartphone eller inte. För den som inte känner behov av det är Doro PhoneEasy® 632 ett utmärkt val.