I höst lanseras Doro Connect & Care® i Sverige - en app som sammanför seniorer med familj och vänner i ett digitalt socialt nätverk. Det blir lättare att hålla kontakten och få hjälp med praktiska frågor. Tillsammans med Doro Connect & Care® lanseras också en ny version av hjälpfunktionen My Doro Manager som ser till att övergången från "vanlig" mobil till smartphone blir lite smidigare. Målet är att ge äldre mer trygghet i vardagen.

 

Mobiltillverkaren Doro, som specialiserat sig på användarvänliga telefoner för seniorer, lanserar i höst sin nya tjänst Doro Connect & Care® i Sverige. Det är en app som anhöriga kan ladda ner till sina smartphones, där de blir en del av ett socialt nätverk med senioren i centrum.

 

När man behöver prata - eller hjälp med att köpa mjölk

I chattfunktionen kan nätverksmedlemmarna skicka meddelanden och bilder till varandra. Här kan senioren till exempel be om hjälp med inköp som familjemedlemmar eller grannar enkelt kan ordna, planera skjuts till läkarbesök, gräsklippning och andra praktiska frågor. Appen gör det lättare att hålla kontakten - och den är också ett utmärkt verktyg för att hjälpa till i vardagen.

 

Trygghet – även för anhöriga

Doro Connect & Care® gör det möjligt att hålla ett extra öga på sina äldre släktingar. Appen skickar till exempel automatiskt meddelanden om användarens telefon inte har använts under 24 timmar, eller om samtal vid upprepade gånger inte besvarats. På detta sätt fungerar Doro Connect & Care® som ett slags utökas säkerhetslarm som upptäcker att något kanske inte är som det ska.

 

Doro Connect & Care® ger dessutom trygghet för senioren i akuta situationer. Genom ett tryck på telefonens larmknapp skickas ett meddelande nätverksmedlemmar om att deras vän eller familjemedlem behöver hjälp.

 

Hjälp behövs

Tillsammans med Doro Connect & Care® lanserar Doro också en ny version av My Doro Manager som nu blir en webbaserad hjälpfunktion för både seniorer och deras anhöriga

 

De två mobila tjänsterna gör det enklare och säkrare för äldre att använda modern mobilteknik, men på olika sätt:

-      My Doro Manager är utformad för att ge teknisk hjälp, medan Doro Connect & Care® går ett steg längre och fungerar mer som en trygghetsfunktion som i första hand är avsedd för de allra äldsta i vår målgrupp som behöver daglig kontakt, omsorg och hjälp från släktingar och anhöriga, berättar Camilla Nilsson, nordisk marknadschef på Doro.

 

Lättare övergång från "vanlig" mobil till smartphone

My Doro Manager är speciellt avsedd för smartphone-nybörjare. Även om många äldre redan har bytt ut den klassiska mobiltelefonen mot en smartphone så är många fortfarande tveksamma:

-      Många är rädda för att en smartphone är alltför komplicerad, att det är för svårt att komma igång, eller att man ska förlora sina befintliga kontakter och foton, förklarar Camilla Nilsson.

Därför omvandlar Doro nu My Doro Manager till en webbtjänst så att seniorer kan ändra inställningar som ljud och ljus, lagra och dela bilder och överföra kontakter och genvägar från en Doro-telefon till en annan från sin dator. Att det sker på dator istället för mobiltelefon gör det enklare och mer hanterbart - och på så sätt ger tjänsten mer mod att prova på smartphone-tekniken.

 

Ta kontroll med TeamViewer

Utvalda familjemedlemmar och vänner kan också använda My Doro Manager - och därigenom på distans ändra inställningar på uppdrag av användaren. Här har det även blivit möjligt att genom fjärransluta till seniorens mobil vid behov med hjälp av supportverktyget TeamViewer:

-      Jag tror att många har suttit med en förälder i luren och försökt förklara och hitta lösningar när tekniken har bråkat. Nästan alla vet hur frustrerande det är för båda parter. Med hjälp av TeamViewer-funktionen är problemet löst, avslutar Camilla Nilsson.

 

Möt Doro på IFA 2016
Intresserade journalister kan testa både Doro Connect & Care® och My Doro Manager på IFA, som äger rum i Berlin 2-7 september. Doros monter hittar du på plats 208 i hall 4.2.

 

Tillgänglighet
My Doro Manager och Connect & Care® kommer att vara förinstallerat på alla Doros smartphones och flera av Doros andra mobiltelefoner från och med mitten av oktober.

 

Läs mer om Doro Connect & Care® här: http://www.doro.se/my-doro-manager/connect-care