Välkommen till en enklare vardag

Doro introducerade den första verkligt lättanvända mobiltelefonen för seniorer under 2007. Idag fokuserar vi på att göra saker enklare. Vi nämns kanske sällan bland de stora företagen, men våra användare bryr sig mer om enkelhet än att följa den stora massan.40 år senare
- Och fortfarande något av en rebell

Det är svårt att föreställa sig att vår historia började med en telefonsvarare. Det var 1974. Vi importerade telefonsvarare till Sverige och bidrog på så vis till att riva ner ett telemonopol. Idag hjälper vi andra att vinna sina egna personliga segrar. Hur? Genom att anpassa modern teknik, så att den blir enklare att höra, läsa och använda gör vi det möjligt för personer att hålla kontakten, njuta mer av livet och känna sig säkrare. 


Inte bara för seniorer
- Ålder är bara en siffra

​​​​​Det har visat sig att det finns många som inte anser sig vara seniorer som också uppskattar våra produkter. Vi vet från våra samtal med dem hur mycket de ogillar att placeras i särskilda fack. Eller att beskrivas i numeriska termer. De har erfarenhet. De har sett mycket. Och de vet vad de vill.

Design av Doro - ​​​​​Gör det enkelt. Gör det lysande.

​​​​Det är lätt att skapa något som är komplicerat och oattraktivt. Det är att göra dem enkla och smakfulla som är utmaningen. Från vår senaste förstärkta mobiltelefon eller fasta telefon till nästa generation av lättanvända smartphones eller appar har våra designteam ett övergripande mål: att hålla det enkelt utan att göra det tråkigt. Enkel användning kombinerat med god form, utmärkt ljud, ergonomi och snygg design är vad som gör våra produkter enastående. Vi är mycket stolta över att ha vunnit flera internationella utmärkelser för produktdesign och innovation, men det är lovorden från dem som använder våra produkter varje dag som ger oss det bästa erkännandet.   

TeleCare
- För frihet och värdighet

Doro Care är en division inom Doro som uteslutande arbetar för att göra det möjligt för seniorer att fortsätta att leva självständigt i ett eget hem, med värdighet, självkänsla och trygghet. Dessa produkter är utformade så att de är stimulerande och ger trygghet, utan att vara stigmatiserande. Våra ”okonventionella” TeleCare-lösningar finns tillgängliga genom moderna oberoende tjänster och ger personer möjlighet att vara mer självständiga, samtidigt som de ändå kan få hjälp när de behöver det. Mer information ges på webbplatsen för Doro Care.