Så här lyssnar du på "Vem vill vara junior"

I din dator
Du kan lyssna på Vem vill vara junior direkt här på
www.doro.se/podcastLeta upp det avsnitt du vill lyssna på och tryck på play-knappen för att börja lyssna.

 

Med din telefon
Först och främst behöver du en smartphone med möjlighet att ladda ner appar. Detta gör du genom Google Play™, om du har en Doro 
smartphone eller en annan Android-telefon och genom Appstore, om du har en iPhone. Läs mer om hur du skapar ett konto hos Google eller Apple genom att följa länkarna nedan.

 

Google (Android)

Apple (Iphone)

 

Så här lyssnar du med en Android-mobil 
Har du en Doro
 smartphone (t.ex. Doro 8030, Doro Liberto® 825, Doro Liberto® 820, Doro Liberto® 820 Mini), eller en annan smartphone med android som operativsystem (t ex. Samsung eller Sony)? Då gör du så här för att lyssna:

 

1.  Leta upp och klickar på ikonen ”Play Butik” i din mobil. I ”Play Butik” kan du antingen logga in direkt med ett befintligt konto från Google eller skapa ett nytt.

 

2.  I ”Play Butik” söker du sedan på ”Podcast Republic”. Podcast Republic är en av många podd-spelare, dvs. ett program som hjälper dig att spela upp just den podcast du vill lyssna på. (Du kan givetvis välja någon annan podd-spelare också).

 

3.  Klicka på ”Podcast Republic” och klicka sedan på ”Installera”. Det är helt gratis.

 

4.  När ”Podcast Republic” är installerad letar du upp appen på telefonens skärm och klickar på den (nyinstallerade appar brukar oftast hamna sist bland dina appar).

 

5.  Tryck på förstoringsglaset längst upp och skriv in ”Vem vill vara junior?”.

 

6.  Tryck på ikonen för ”Vem vill vara junior?”

 

7.  För att prenumerera, trycker du sedan på bokmärkesknappen  bredvid förstoringsglaset. Att prenumerera på en podcast är nästan alltid gratis och gör att du får alla nya avsnitt direkt till din mobiltelefon.

 

8.  Tryck på menysymbolen  längst upp till vänster och sedan på ”Subscriptions” och på ”Vem vill vara junior?”

 

9.  Välj avsnitt, lyssna och njut!

 

Så här lyssnar du med en iPhone
Har du en iPhone? Du gör du så här för att lyssna på ”Vem vill vara junior?”:

 

1.  Gå in i ”Appstore” i din iPhone. Appstore är Apples nätbutik där du köper applikationer till din iPhone. Du hittar den på förstasidan i din iPhone. Du måste ha ett Apple-ID för att kunna ladda ner applikationer (se ovan för länk till där kan skaffa dig ett Apple-ID).

 

2.  Tryck på förstoringsglaset och skriv in ”podcaster” i sökrutan. Tryck på ”gratis” och sedan ”installera” bredvid den lila ikonen som dyker upp. Därefter skriver du in ditt lösenord och trycker ok.

 

3.  Starta appen ”Podcaster” och tryck på ”sök” nere i högra hörnet. Skriv in ”Vem vill vara junior?” högst upp och tryck sedan på ”sök” på tangentbordet.

 

4.  Nu ser du både avsnitt och hela podd-serier som matchar din sökning. Välj ”podcaster” och leta upp ”Vem vill vara junior?” och tryck sedan på ”prenumerera”. Att prenumerera på en podcast är nästan alltid gratis och gör att du får alla nya avsnitt direkt till din mobiltelefon.

 

5.  Tryck på ”Mina podcaster” längst ner i vänstra hörnet och sedan ikonen för ”Vem vill vara junior?”

 

6.  Välj ett avsnitt och börja lyssna!