Hitta rätt på resan

Smartphoneskolan del 3

Med en smartphone med på resan är det slut på hopplösa dragspelskartor och virriga väganvisningar. GPS-funktionen som finns inbyggd i telefonen gör att du lätt kan se precis var på kartan du befinner dig och i vilken riktning du går. Du kan också få smarta tips om sevärdheter och restauranger.

Här finns kartan

I din Doro smartphone finns en kartfunktion som heter Google Maps. Du hittar den tillsammans med de andra Google-apparna i telefonen. Ikonen ser ut som en hopvikt karta. Första gången du använder Google Maps kommer du att ombes att ge Google åtkomst till din plats – helt enkelt bekräfta var du är. Godkänn detta, det kommer göra det enklare att använda kartan.

Här kan du ladda ned appen för Google Maps.

 Se hur du hittar Google Maps här.


Aldrig mera vilse

Det finns flera olika funktioner i Google Maps. Du kan till exempel be om hjälp att hitta den smartaste vägen mellan två platser, i bil eller till fots. Du kan också se precis var på kartan du befinner dig och i vilken riktning du går. Med en smartphone i bagaget behöver du aldrig vara orolig för att gå vilse i en ny stad.

Hitta platser

I Google Maps finns massor av platser utmärkta. Det kan vara bensinstationer, restauranger, sevärdheter, hotell och annat intressant eller användbart. Om du klickar på en av dessa på skärmen, så får du användbar information om platsen, som öppettider och omdömen med mera. Mycket praktiskt!

Tripadvisor

Du kan faktiskt ta med dig en hel reseguide i mobilen. I gratisappen Tripadvisor som finns på Google Play, kan du enkelt ladda ner kartor och hotell- och restaurangtips till över 300 städer över hela världen. Innehållet i Tripadvisor fylls ständigt på och uppdateras av resenärer världen över och recensionerna är mycket aktuella. Du kan själv bidra med tips och recensioner på Tripadvisor när du har varit ute och rest.

Här kan du ladda ned appen för Tripadvisor.


Smartphoneskolan del 1

Surfa smart med wifi!

Läs mer

Smartphoneskolan del 2

Underhållning direkt i telefonen!

Läs mer

Smartphoneskolan del 3

Hitta rätt på resan!

Läs mer

Smartphoneskolan del 4

Använd kameran smart!

Läs mer

Smartphoneskolan del 5

Det finns appar för nästan allt! Kul och spännande!

Läs mer

Smartphoneskolan del 6

Ladda din smartphone!

Läs mer

Smartphoneskolan del 7

Smarta funktioner

Läs mer

Smartphoneskolan del 8

Upptäck Spotify!

Läs mer

Smartphoneskolan del 9

Lär dig med YouTube

Läs mer

Smartphoneskolan del 10

Full koll med Facebook!

Läs mer

Smartphoneskolan del 11

Dela med dig av dina stunder på Instagram

Läs mer

Smartphoneskolan del 12

Googla i mobilen

Läs mer

Smartphoneskolan del 13

Mobilt BankID

Läs mer

Smartphoneskolan 14

Swish

Läs mer

Smartphoneskolan del 15

E-post i mobilen

Läs mer