Ladda din smartphone

Smartphoneskolan del 6

Många undrar varför smartphones har kortare batteritid än äldre mobiltelefoner. Jo, det är av samma anledning som de går att använda till så mycket. Din smartphone är nämligen en liten dator – och datorer kräver mer energi.

Kortare batteritid

”Min gamla telefon behövde jag minsann bara ladda ett par gånger i veckan, men min nya smartphone behöver laddas varje dag”. Sådant hör vi ibland och det stämmer faktiskt. Batteritiden är kortare på en smartphone än på gamla mobiltelefoner. Men vad kunde du egentligen göra med en gammal mobil? Ringa och skicka sms, inte mycket mer. Det är de många möjligheterna i din smartphone som drar batterier.

Massor av möjligheter

Med en smartphone kan du skicka och ta emot epost, söka på internet, se på film, lyssna på musik, radioprogram och ljudböcker, läsa dagstidningar, fotografera och dela bilderna direkt med släkt och vänner, beställa tjänster och varor – och mycket annat. Visst, det drar mer batterier, men om du följer några enkla tips så ska du se att det inte kommer att vara något problem för dig.

Ladda varje kväll

Så hur gör du då för att slippa en urladdad telefon när du behöver den som bäst? Bästa sättet är att ladda ofta. Gör det till en vana att ladda telefonen på kvällen eller när du kommer hem för dagen. En fulladdad telefon brukar hålla en hel dag även om du använder den flitigt. Försök också att ha lite koll på batterisymbolen uppe i högra hörnet. När den visar på 20 % eller mindre, kan det vara bra att ladda en stund om du har möjlighet.

Ta med sladden

Hur noga du än är med att ladda din telefon kan det vara en bra idé att ha med sladden i väskan när du lämnar hemmet för en längre stund. Om telefonen laddar ur sig brukar det gå bra att låna ström på bibliotek, caféer, restauranger och andra allmänna platser. Och en kaffepaus kan ju inte skada, eller hur? Många tåg har också eluttag i anslutning till sittplatserna.

Bordsladdare

Ett smidigt sätt att sköta mobilladdningen är Doros smarta bordsladdare. Du behöver inte krångla med att ansluta sladd till mobilen. Bara placera mobilen i laddaren när du kommer hem och ta med den när du ska gå ut. När mobilen står i bordsladdaren kan du till exempel använda den som radio och väckarklocka.Smartphoneskolan del 1

Surfa smart med wifi!

Läs mer

Smartphoneskolan del 2

Underhållning direkt i telefonen!

Läs mer

Smartphoneskolan del 3

Hitta rätt på resan!

Läs mer

Smartphoneskolan del 4

Använd kameran smart!

Läs mer

Smartphoneskolan del 5

Det finns appar för nästan allt! Kul och spännande!

Läs mer

Smartphoneskolan del 6

Ladda din smartphone!

Läs mer

Smartphoneskolan del 7

Smarta funktioner

Läs mer

Smartphoneskolan del 8

Upptäck Spotify!

Läs mer

Smartphoneskolan del 9

Lär dig med YouTube

Läs mer

Smartphoneskolan del 10

Full koll med Facebook!

Läs mer

Smartphoneskolan del 11

Dela med dig av dina stunder på Instagram

Läs mer

Smartphoneskolan del 12

Googla i mobilen

Läs mer

Smartphoneskolan del 13

Mobilt BankID

Läs mer

Smartphoneskolan 14

Swish

Läs mer

Smartphoneskolan del 15

E-post i mobilen

Läs mer